FIMIM implicată activ în promovarea Științelor Aplicate, Tehnologie și Ingineriei: Atelierele SATI

 
FIMIM implicată activ în promovarea Științelor Aplicate, Tehnologie și Ingineriei:
Atelierele SATI
 
Universitatea Ovidius din Constanța, în colaborare cu Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) Constanța, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” și Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” Constanța, deschid o nouă linie de activități dedicate tinerilor, sub forma unor ateliere de lucru, eminamente aplicative.
Sub îndrumarea mentorilor experimentați, tinerii elevi și studenți, vor avea prilejul să creeze proiecte de automate programabile pe platforme accesibile (din clasa Arduino și nu numai), să învețe să lucreze cu aparatură modernă pentru electronică și automatizări, să învețe să modeleze virtual viitoare artefacte și să le vadă create, prototipate rapid, prin imprimare 3D, precum si o mare varietate de proiecte inedite, atractive.
În speranța că AGIR va contribui la transferarea către tinerii interesați a unor abilități practice, lucrative, care sa le permită acestora alegeri informate pentru o carieră în aceste domenii și să se acordeze la cerințele reale ale viitorilor angajatori, seria de evenimente aduce mai aproape de tineri conceptul interdisciplinar SATI.
Primul Atelier SATI va fi organizat în laboratoarele Universității "Ovidius" din Constanța, ale Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, pe data de 3 noiembrie 2022, orele 16-18.
Formatul activității va fi unul pe mici echipe, având la dispoziție materiale și instrumente care să le permită tinerilor să construiască un prototip funcțional pentru proiectul ales.
La acest Atelier SATI de debut, mentori invitați vor fi: Prof. univ. dr. ing. Valentina Pomazan, Drd. ing. Mădălina Cerșamba, Prof. Ion Băraru, C-dor conf. univ. dr. ing. Paul Burlacu.